הרפואה הסינית היא רפואה עתיקת יומין, הקיימת מזה אלפי שנים, אשר רואה באדם כשלם המורכב מגוף (על כל חלקיו) ונפש, המקימים יחסי גומלין ומושפעים מהסביבה בה האדם חי.
הרפואה הסינית מושתתת על תפיסה לפיה לכל איבר בגוף האדם יש תפקיד פיזי ורגשי ספציפי. לדוגמא: ריאות אחראיות, בין השאר, על מערכת החיסון והעור (אין התייחסות לחמצן שזהו תפקידן העיקרי, האם זה לא חסר?) ומבחינה רגשית משויך להן רגש העצב. הכבד אחראי, בין השאר, על גידים ורצועות, והרגשות המשויכים אליו הינם כעס ויצירתיות. בין האיברים זורמת אנרגיה, היא אנרגית החיים, המכונה צ'י. בריאות ומחלה קשורים בשיווי המשקל בין איברים אלו בתפקודם, ובזרימת האנרגיה ביניהם.
הרפואה הסינית כוללת גישות טיפול שונות כגון: דיקור ע"י מחטים, רפואת צמחים, טיפולי מגע, תזונה ותנועה.
האבחון נעשה בעזרת התבוננות במטופל (צבע העור, קול, ריח, מבנה גוף) ותשאול מלא (הכולל מערכות רבות בגופנו: נשימה, שלד, שרירים, עיכול, עור, בדיקת איכות הדופק, התבוננות על הלשון ומצב רגשי). הטיפול יינתן בהתאם לדיאגנוזה, כשמטרתו להחזיר את הגוף לאיזון.
בנוסף לניסיון ארוך שנים, הרפואה הסינית הוכחה כאפקטיבית גם במחקרים קליניים רבים כמסייעת בשלל מצבים רפואיים:
במאמר שפורסם ב-Journal of the American Pain Society”" (2018 in pubmed), המאגד 39 מחקרים, שנבדקו על 21,000 מטופלים בבעיות כאב שונות, נבדקה מידת יעילות הדיקור הסיני על ארבעה מצבי כאב כרוני שונים:
התחומים הנחקרים ביותר הינם:
רופאים מטפלים